Wat zijn de kosten van een duurzame installatie?
De kosten voor een duurzame installatie variëren en zijn afhankelijk van de situatie in uw huis. Zie de bijlage in deze brochure met onze prijzen voor een indicatie. Na het bezoek aan huis ontvangt u van ons een offerte op maat, gebaseerd op uw wensen en woonsituatie.
Is mijn huis er wel geschikt voor?
Of uw huis geschikt is voor een duurzame installatie hangt van enkele factoren af. In het telefoongesprek stellen wij u hierover een aantal vragen om dit te bepalen. En informeren wij u direct of uw huis er wel of niet geschikt voor is en wat de eventuele mogelijkheden zijn.
Kan ik subsidie aanvragen?
Ja, voor zowel een warmtepomp als een zonneboiler kunt u subsidie krijgen. Het exacte bedrag hangt af van het type en het vermogen. Wij helpen u hiermee op weg door op onze facturen de benodigde informatie en bepaalde codes te vermelden.
Wat is de levensduur van een warmtepomp?
Een warmtepomp gaat ongeveer 20 jaar mee, een zonneboiler ongeveer 25 jaar. Het onderhoud is hierbij heel belangrijk en verlengt de levensduur.
Hoeveel gas bespaar ik ermee?
Met een zonneboiler bespaart u ongeveer 40% op uw gasverbruik voor het verwarmen van het tapwater. De precieze besparing hangt af van het warm watergebruik en de samenstelling van het huishouden. Met een warmtepomp bespaart u, afhankelijk van het type en het vermogen, ongeveer 50% tot 70% op uw totale energiekosten.
Wat is de levertijd?
Door de coronapandemie is er een tekort aan de benodigde chips. Ook andere materialen zijn schaars en de vraag naar duurzame installaties is enorm. De levertijd voor een warmtepomp bedraagt hierdoor ongeveer 6 tot 12 maanden en voor een zonneboiler ongeveer 3 maanden.
Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?
Een warmtepomp bestaat meestal uit een binnen- en een buitenunit. In 2021 zijn de wettelijke normen voor het geluid van buitenunits aangescherpt. De buitenunit mag bij de buren niet meer dan 40dB aan geluid produceren. De Viessmann warmtepomp die wij met name plaatsen produceert slechts 35dB op 3 meter van de erfgrens. Het akoestisch design, unieke leidingwerk, grotere ventilator en de gedempte plaat waar deze warmtepomp op staat is hier de reden voor. Verder heeft uiteraard ook de plaats van de buitenunit invloed. Wij adviseren u uiteraard over de meest geschikte plek bij u thuis.
Heb ik een vergunning nodig?
Wanneer de buitenunit van een warmtepomp aan de gevel of op het dak wordt geplaatst is er vaak een omgevingsvergunning nodig. Een zonneboilersysteem mag meestal vergunningsvrij worden geplaatst. Informeer vooraf bij uw gemeente naar de regels en voorwaarden.
Waarom vragen jullie een aanbetaling?
Na akkoord op onze offerte bestellen wij direct uw duurzame installatie. Op een deel van deze installatie zit levertijd, het andere deel wordt wel op korte termijn geleverd. Deze producten slaan wij op in ons magazijn tot de installatie, maar moeten wij uiteraard wel alvast betalen. Daarom vragen wij u om een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag van uw duurzame installatie.